„Imamo razloga za zadovoljstvo“ – Lokalna razvojna agencija Valpovo-Petrijevci, OPG ĐURKOVIĆ I OPG PAVIČIĆ DOBILI UKUPNO OSAM NAGRADA

17. 11. 2017.

Na sajmu inovacija Budi uzor®/Inova® 2017, koji je ujedno i najveća izložba inovacija u Jugoistočnoj Europi, koji se ove godine održavao od 9. do 11. studenoga u dvorani Gradski vrt pod krilaticom “Pametni gradovi”. Glavni organizator izložbe je TERA Tehnopolis d. o. o., nastao iz okrilja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera te uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, kao specijalizirano trgovačko društvo za promicanje novih tehnologija, inovacija i poduzetništva.

Sajam i izložba trajali su puna tri dana, a velika završnica bila je 11. studenog 2017. koja je svečano obilježena podjelom i uručivanjem posebnih nagrada i priznanja. Tako je Opg Pavičić iz Petrijevaca osvojio čak četiri nagrade, dvije zlatne – za „šljivin ražnjić“ i „slatki višnjin grijeh“, jednu srebrnu – „kavez za životinje“ i posebnu nagradu za organizaciju poslovanja prema načelima cirkularne ekonomije – „Moveco“. Opg Đurković iz Marjančaca dobio je tri nagrade, od toga dvije zlatne – za „kozji sir sa cimetom“ i „kozji sir odležan u merlotu“, te posebnu nagradu „Budi uzor Agro“ za „kozji sir dozrijevan u merlotu“.

A Lokalna razvojna agencija Valpovo-Petrijevci d.o.o., koja će uskoro obilježiti dvije godine svoga rada i postojanja, dobila je posebnu nagradu za potporu razvitku inovativnog poduzetništva. Nagradu je ispred Lokalne razvojne agencije Valpovo-Petrijevci primila djelatnica Ivana Zeko, Savjetnica za lokalni razvoj i EU fondove. „Imamo razloga za zadovoljstvo i možemo biti iznimno ponosni na svoj rad i drago nam je da je Tera Tehnopolis, koja je inače i naš partner na projektu ORGANIC BRIDGE, to prepoznala“ – izjavila je Lidija Maurović Košćak, direktorica agencije.