Kako urediti Zelenu tržnicu i unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju?

22. 7. 2016.

zt-v

Nakon što je održano prvo predstavljanje triju projekata vezanih za budući razvoj Valpova, Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnostizapočinje pojedinačno predstavljanje projekata.

U četvrtak, 28. srpnja, s početkom u 17 sati, održat će se, u prostorijama Centra kulture „Matija Petar Katančić“, Trg K. Tomislava 2 u Valpovu, predstavljanje projekta Zelena tržnica.

Prezentaciju projekta Zelene tržnice održat će Lidija Maurović Košćak, direktorica Lokalne razvojne agencije Valpovo-Petrijevci d.o.o.

S ciljem potpore razvoju i izravnom pristupu tržištu lokalnih poljoprivrednih gospodarstava, Grad Valpovo planira pokrenuti niz projekata. Među prvima i značajnijima je izgradnja „Zelene tržnice“. U tijeku je definiranje koncepta i arhitektonskih rješenja, te je u ovoj fazi od izuzetnog značaja čuti mišljenje poljoprivrednih proizvođača kako bi tržnica u potpunosti odgovarala potrebama lokalnih proizvođača.

lkm-i

Bit će to prigoda i za predstavljanje iskustava OPG Stračević u proizvodnji i direktnom plasmanu poljoprivrednih proizvoda kupcima na zagrebačkom području.

Svoja iskustva u proizvodnji i direktnom plasmanu poljoprivrednih proizvoda kupcima na zagrebačkom području prezentirati Emanuel Starčević nositelj OPG Starčević, ujedno i Predsjednik Agencije za društvene promjene.

Gospodin Starčević će prezentirati svoje iskustvo u društvenom aktivizmu, suradnji s institucijama te pisanju i provođenju projekata u Slavoniji i Turopolju, razvoj OPG Starčević i iskustva u plasmanu proizvoda na ZG tržište, mogućnosti zauzimanja ZG tržišta po ciljanim grupama, logističke izazove plasmana na ZG tržište te borbu s administracijom te mogućnosti osnaživanja udruživanjem.