Odlična vijest: Nard će konačno dobiti novi društveni dom

16. 5. 2019.

Još jedan projekt mlade valpovačke gradske uprave uspješno je prošao evaluaciju, objavljeno je danas na službenim stranicama Grada Valpova.

Radi se o projektu “Rekonstrukcije, dogradnje i opremanja zgrade Društvenog doma u Nardu” koji je u kolovozu 2018.g. pripremila i prijavila Lokalna razvojna agencija u suradnji s gradskim službama, gradonačelnikom Matkom Šutalom i Ustanovom za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo koja je i nositelj projekta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.641.662,63 kuna, a ukupan iznos prihvatljivih troškova 3.406.323,75 kuna uz intenzitet potpore od 100%.

Ovim projektom rješava se rekonstrukcija i dogradnja društvenog doma u Nardu što će u konačnici doprinijeti održivom razvoju naselja Nard pružanjem kvalitetnijih uvjeta lokalnom stanovništvu za društveno-socio-ekonomski razvoj.

U obnovljenoj i dograđenoj zgradi u budućnosti se planira smjestiti prostor DVD-a Nard, središnji dio će činiti velika dvorana sa kuhinjom i pripadajućim sanitarijama te prostori društvene namjene kao što su prostor za udruge koje djeluju u mjestu i prostorije Mjesnog odbora Nard. U jugoistočnom dijelu zgrade planira se poslovni prostor i suvenirnica.

U ponedjeljak 20. svibnja 2019. godine, u Vodicama u hotelu Olympia, predstavnici grada Valpova s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, potpisat će Ugovor za ovaj hvalevrijedan projekt.