Uskoro kreće projekt „ORGANIC BRIDGE“

15. 5. 2017.

Nositelj projekta: Grad Valpovo
Partneri: Tera Tehnopolis d.o.o., Centar za organsku proizvodnju Selenča, te Udruženje TERRA’s iz Subotice

OČEKIVANI DATUM POČETKA PROVEDBE PROJEKTA: lipanj 2017.

Projektom će se doprinijeti održivom razvoju te daljnjem unaprjeđenju ekološke poljoprivrede u Osječko-baranjskoj županiji i Južno-sjevernom bačkom distriktu kroz brojne aktivnosti kojima se stvaraju preduvjeti za razvoj ekološke proizvodnje, jačanje kompetencija poljoprivrednih gospodarstava, pružanje podrške postojećim i potencijalnim ekološkim proizvođačima, razvoj lokalnog tržišta i sl. U Gradu Valpovu, naselje Ivanovci, uspostavit će se Centar za ekološku proizvodnju s edukacijsko-proizvodnim poligonima za uzgoj i preradu voća i povrća te oglednim nasadom šljive Valpovke. U budućnosti planiramo još intenzivnije raditi na udruživanju proizvođača, standardizaciji proizvoda, konverziji na ekološku proizvodnju i slično. Važno je naglasiti kako Grad Valpovo intenzivno radi na pripremi i prijavi projekata na natječaje iz EU fondova koji imaju za cilj povećanje zaposlenosti te povećanja ukupne kvalitete života stanovnika Grada.

Poseban naglasak se stavlja na revitalizaciju i daljnji razvoj poljoprivrede, podizanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača te podizanje zaposlenosti u poljoprivredi. Naime, na području Grada je preko 700 poljoprivrednih gospodarstava, na području Valpovštine preko 2.000.

Projekt ORGANIC BRIDGE koji je prvi pripreman i poslan na natječaje je i izabran za financiranje na natječaju iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija.

Ukupna vrijednost projekta je preko 600.000,00 EURA, udio Grada Valpova oko 270.000 EURA.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone