Valpovština na sajmu inovacija Budi uzor®/Inova® 2017

14. 11. 2017.

Projekt „ORGANIC BRIDGE“ predstavljen je na sajmu inovacija Budi uzor®/Inova® 2017, koji je ujedno i najveća izložba inovacija u Jugoistočnoj Europi ove godine. Izložba se održavala od 9. do 11. studenoga u dvorani Gradski vrt pod krilaticom “Pametni gradovi”. Glavni organizator izložbe je TERA Tehnopolis d. o. o., nastao iz okrilja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera te uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, kao specijalizirano trgovačko društvo za promicanje novih tehnologija, inovacija i poduzetništva.

Suorganizatori izložbe inovacija “Budi uzor/Inova 2017” su Hrvatska udruga inovatora-poduzetnika, osječko sveučilište i Savez hrvatskih inovatora. Njezini pokrovitelji su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a supokrovitelj je Hrvatska gospodarska komora. Provedbu ovog projekta sufinancirali su Europska poduzetnička mreža i Europska komisija.

Također, Lokalna razvojna agencija Valpovo-Petrijevci d.o.o. i Valpovački poduzetnički centar d.o.o. predstavili su se na Smotri poduzetničkih potpornih institucija koja se održavala u sklopu sajma Budi uzor/Inova 2017. Lokalna razvojna agencija okupila je nekolicinu eko i tradicionalnih poljoprivrednih proizvođača s područja Valpovštine koji su, kroz sva tri dana trajanja sajma, predstavili i promovirali svoje eko proizvode.

Budući da su naši štandovi bili prepuni raznovrsnih delicija, od suhomesnatih proizvoda, alkoholiziranih pića, kozjih sireva, jabuka, džemova, pekmeza, te sokova ujedno su bili i jedni od najposjećenijih i najprimamljivijih posjetiteljima sajma.